Tuesday 15 November 2011

Ma bjaz'te (1/2009)

13.01.2009.


Neka izvinu svi koji su u ovo ukljuceni, ali stvarno... sto je previse, previse je!

Palestincima i Gazi samo molitva Bogu moze pomoci, a i to je upitno jer Svevisnji sve vidi, sve cuje, i sve zna, i ocigledno je da ima neku svoju agendu po pitanju Gaze i palestinskog pitanja. Zasto mu treba toliko dugo da pocne kaznjavati izraelske zlocine, zasto bestije poput Avital Leibovich cijeloj planeti prodaju izraelsko-americku maglu, zasto na stotine djece umiru a desetine hiljada njih ostaju sa oziljcima na tijelu, srcu i dusi do kraja zivota... to valjda samo On zna. I onako, ako cemo vjerovati Kuranu i Bibliji, sve ovo je Njegovo maslo, jer bez Njegove volje nista ne moze Biti.

Helem, to nije tema posta. Tema su mnogobrojni blog-pozivi da se bojkotuje Izrael i pomogne Palestini.

Hajd' sto se poziva na pravilnu informisanost, sirenje informacija i demonstracije, to mi je sasvim ok. Pridruzujem se!
Ali. Ali!

Da zovem Obamin ured i njegove administratore i da im ja, JA, kazem kako SAD treba promijeniti svoju vanjsku politiku?

Da bacim svoju OMILJENU, NAJDRAZU, NAJBOLJU Nokiu u kantu za smece, jer cu time bojkotirati Izrael?

Da prestanem piti Nescafe u zemlji u kojoj je to jedina kafa koja se moze piti i daje mi volju za zivotom bar triput dnevno, jer ce time stanovnistvu Gaze biti bolje?

Da prestanem koristiti Johnson & Johnson sampone i kupke, mada su njihovi proizvodi najblazi i najbolji izbor za njegu djecje koze i kose, pogotovo ovdje u Tajlandu gdje su svi ostali baby proizvodi lijeve znj kategorije?

Da ne pijem Coca-Colu?!? Halooooo! Coca-colu! Pice mog zivota! Radost onog prvog gutljaja kad ga potegnes onako direkt iz boce, koja traje koliko trajem i ja!

Ma bjaz'te!

No comments:

Post a Comment