Monday 5 December 2011

Eto nas akoBogda (7/11)

Eto nas Bosno moja, stizemo ti.

Jedanaestog jula, akoBogda. Voljela bih da smo prije jedanaestog, ali nije nam se dalo. Vizu za muza, kao i obicno, cekamo do posljednje sekunde. Pozivno pismo iz Bosne putuje vec 10 dana i nikako da doputuje. Srecom, covjek koji radi u konzularnom odjelu BIH Ambasade u Islamabadu me danas nazvao i rekao da sutra dodjemo sa pasosem. Molimo Boga da prihvati kopiju pozivnog umjesto originala.

I let u petak smo izgubili, i to jedini direktni za Istanbul. Zato sad cekamo nedjelju i jako nepovoljne letove - prvo u Karache gdje cekamo 5 sati na let za Istanbul, a onda opet 8 sati cekanja u Istanbulu do leta za Sarajevo. Kontam nabavit kakvu manju vrecu za spavanje, nek se bar Sara naspava u tih 15 sati gureme.

No, sve ce to biti zaboravljeno cim krocimo na sarajevski aerodrom. Jos ako Samira dodje po nas (kontamo gdje i kako posuditi auto) nasoj sreci nece biti kraja. A i ako nas bude cekala u Bugojnu, na kapiji ispred stare roza kuce, s mojim tatom i Mrvicom u narucju, radost ce ostati nepomucena.

Svasta nesto planiramo za te tri sedmice. Treba se zagrliti sa jednom posebnom mamom koju volim k'o da mi je rodjena a nikada se ni vidjele nismo. I malo proskitati Bascarsijom.

A moglo bi se malo i do malog grada na Bregavi, do maminog sela i stare Radimlje. A, ako vec dodjemo do Stoca, moglo bi se malo produziti i do Neuma? Iz Neuma, Stari i Mostar ce biti bas usput, a kad malo bolje promislim, prosetat Starim a onda ne otici do tekije na Buni bila bi prava grehota!

Ovako ja svaki put mastam prije polaska u Bosnu. I ama bas svaki put kad se docepam mog Bugojna ostanem ucahurena u njemu sve do dana odlaska... Neka.

Preuzeto sa \
Preuzeto sa "Stare Razglednice BIH"

No comments:

Post a Comment