Monday 5 December 2011

Prah i pepeo (3/11)

Raymond Davis je slobodan. Fino. Dodjes u Lahore, naoruzas se do zuba, upucas par Pakistanaca - u ledja, dakako - nasred ulice, pokazes Americki pasos i kazes "ja sam diplomat", i par mjececi kasnije Americka Vlada plati 2 miliona dolara odstete porodicama ubijenih, i to je to. Americka i Pakistanska vlada te ukrcaju u avion, rezerviran samo za tebe (pa zaBoga, jesil' diplomata ili ne!) i slijedeci dan eto te u Americi. U Americi ce naravno sud odluciti da je sve bila samoodbrana - zaBoga zar moze biti nesto drugo ako si agent CIA-e?!

I dok jutros "nevini Raymond" polaze racune svojim sefovima u CIA, Pakistan vrlo lako moze biti na putu za Egipat (ili Libiju).

Ogorcene mase, podstaknute jos ogorcenijim opozicionim politickim strankama i vjerskim organizacijama, vec pale gume ispred Americke Ambasade i Konzulata u Islamabadu i Lahoreu, dok se protesti protiv Pakistanske Vlade pripremaju u maltene svim gradovima Pakistana. Vec danas, veci dio Islamabada i Lahorea ce biti pod potpunom blokadom, a sutra (Petak, Dzuma) nek je dragi Bog na pomoci ovoj zemlji i narodu.

No comments:

Post a Comment