Sunday 4 December 2011

Summa Summarum (10/10)

Koliko dugo mene ovdje nije bilo! Tako je to kad se celjade docepa svoje Bosne.

Od 15. juna bjese puno i dobrog i nedobrog, no sta bi drugo covjek i ocekivao kad je Gdja Zivot u pitanju.

Od nedobrog:
- Prvi dolazak na majcin grob se rijecima ne moze opisati.
- Bliska osoba se udaljila iz mog zivota a veze nas mnogo cega; Marihuana i ostala cudovista vezana za nju ipak cine svoje.
- Prvi rastanak sa najdrazim tesko pao svima, a narocito njemu kojem nedostajem ne samo ja nego i njegovo najmilije - Sara! Morao je otici jer za njega nismo mogli dobiti boravisnu vizu a da prije toga ne napusti zemlju i ne ode u Sri Lanku. Tamo ga evo vec sedmicama policija maltretira, dane provodi tako sto ga "privode" u policijsku stanicu kako bi po milion puta odgovorio na ista pitanja: sto je otisao iz Sri Lanke, kad je otisao, gdje je bio, te ono najbolnije pitanje - kako to da ima suprugu strankinju i dijete a oni nisu sa njim dosli u Sri Lanku? Boze dragi, daj sabura i njemu i nama dvjema!
- Ostali i bez posla i bez para, posudila od prijateljice da imam za hljeb, Sarino mlijeko i pelene ovog mjeseca.

Od dobrog:
- Bosna k'o Bosna, dusa ju je puna!
- Sara i sluzbeno postala Bosanka - dobila je BH Rodni List, Uvjerenje o drzavljanstvu i Pasos.
- Basta prerodila, olesili se domacim paradajzom, paprikama, keljom, malinama, ribizlama, jabukama a o sljivama da i ne pricam.
- SDP i Zeljko ubjedljivo najbolji! Dolje nacionalisti, prevaranti i fasisti! Ma u crveno cu se ofarbati, Avaza mi :)
- Svi su izgledi, akoBogda, da ce mama dobiti uskoro posao u Pakistanu; Ako sve bude kako treba, za mjesec dana mama, tata i Sara ponovo zagrljeni u lijepom Islamabadu.

Najbolje od najboljeg - nakon 2.5 godine obijanja bolnica, pedijatara, travara i specijalista od Sri Lanke i Tajlanda do Bosne, Sarina hronicna opstipacija prosla sama od sebe! Dijete redovno kaki svaki dan, zaboravili smo znacenje rijeci laksativ i klistir, a mashala i apetit joj se popravio pa jede k'o velika. Na vagi se vidi razlika, a i na obrascicima, stomacicu i guzi. Hvala dragom Bogu, mama i tata kazu dnevno po hiljadu puta

No comments:

Post a Comment